Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Deník z Če-chanu Den 66 - Lekce kritického myšlení

Nemáme nálepku, nevyvezli nám popelnici. Šla jsem zaplatit na úřad. Když jsem odcházela, paní, co tam pracuje mi říká, že máme dodat číslo čipu, jméno, rasu a barvu našeho psa. Čuměla jsem jak puk a odkývala, že pošlu mailem.

Už cestou přes zahradu jsem měla jasno... Nepošlu. Budu se vykrucovat, co to půjde a případně počkám, jaká je za nesplnění této povinnosti pokuta. Připadá mi totiž naprosto absurdní. Proč potřebuje stát registrovat, že Vojáčků mají u chalupy vořecha světlé barvy, co se jmenuje Matěj? Morčák, želva, křeček, zakrslý králík je nezajímají, pes jo? Samozřejmě, že by mi to nic neudělalo… Ale tu jde o princip, co je komu do našeho čokla? Poplatky platíme a tím to snad hasne...

Nedávno po mně chtěli na obci potvrzení, že Kuba opravdu nastoupil do školy. Když šly do první třídy holky, ještě jsme nic hlásit nemuseli. Místní úřad na nás dohlíží čím dál bedlivějším okem. Stát svou špehovací úlohu plní vychytrale, řekla bych. Špinavou práci hodí na zaměstnance obecních úřadů. A dělejte paní, kterou vídáte ve vsi, zle, že nehodláte sdělovat nesmyslné detaily vlastního života do nějaké pochybné databáze... Nechcete být přeci za potížisty…

Jsem stále zanořena v nejžhavějším tématu dnešních dní. Představitelé státu i státem schválení odborníci rozjeli reklamní kampaň na plné obrátky. Střídají cukr a bič a hodnýho a zlýho policajta a proklamují, že naprosto všechny vakcíny jsou 100% účinné a bezpečné. My, co známe trochu historii, se divíme, že to není na 120% a čekáme, kdy začnou slibovat nesmrtelnost... Argumentačně jsou asi tak silní jako náš soused, který ve snaze přesvědčit mě, vegetariána, že jíst maso je potřeba, neváhal vytasit pro něj nejsilnější zbraň. Triumfálně mi u kafe předhodil odstaveček, kde Žena a život psala, že jíst maso se musí. Čekal samozřejmě, že když to mám teď černé na bílém, konečně s tou nezdravou blbinou přestanu. A co myslíte? Nepřestala. 
Doslechla jsem se konspirační tvrzení, že mezi nežádoucími účinky vakcín se u žen v podivně vysoké míře vyskytují menstruační potíže jako nepravidelnost, nadměrné krvácení, vysoká bolestivost, měsíčky u žen po přechodu a potraty. Dokonce i modřiny po těle a různá krvácení. A to nejen u těch, které pigáro obdržely, ale i u žen, které se s očkovanými setkaly a strávily s nimi nějaký čas. Dá se dočíst o spike proteinech, které očkovanci tvoří a vylučují. Když můžeme vylučovat vir, můžeme zjevně šířit i jiné dobroty. Jelikož jsem bytost, která po všem pátrá a potřebuje vědět pravdu a všemu rozumět, chtěla jsem vědět, jestli je to houks nebo ony ženy opravdu existují. I našla jsem na fejsbuku skupinu, kde tisíce žen hlavně z jůesej sdílely své vlastní příběhy
Denně tam bylo kolem 200 příspěvků. Skupina měla obecný název a slova kočkování, makcína apod. byla z obav z mazání komentů a příspěvků nazývána šiframi. Tak daleko jsme se dostali... Včera se skupina v kličkovacím manévru před cenzurou přejmenovala a dneska jednoduše zmizela. Předpokládala bych, že když jsme ve fázi experimentu, bylo by dobré tato data sbírat a né mazat... Stejný osud ale stíhá všechny skupiny určené ke sdílení zkušeností s vedlejšími účinky.
Říkala jsem si, že založím českou. Aby i ženy u nás mohly dávat k dobru své zkušenosti a případně se podle toho zařídit. Ale nic nebude... Jen by mě taky smazali.
Víte co, já vlastně té touze ničit všechno, co nezapadá do oficiálního názorového proudu, naprosto nerozumím. Něco tu hodně smrdí, jestli se nám tají, jak se daří lidem po injekci dnes tolik propagované a všem vnucované. Věřím, že jednou vyjde pravda najevo a že se lidstvo probere. Ale teď mnoho lidí totálně šílí a ve své šílenosti dělá šílené věci. 
Poslouchala jsem debatu novináře Čestmíra Strakatého, kterého si dost vážím za jeho slušně, neútočně a s respektem vedené rozhovory. Zpovídal ho pro mě neznámý a nepodstatný muž, který propaguje kritické myšlení. Kritické myšlení je v jeho podání bezmezná víra v to, co nám říkají státní představitelé. Kdyby to nebylo smutné, člověk by se chechtal až do rána. Čestr mě ovšem také dost nemile překvapil. Sice si do svého pořadu zve i lidi, kteří jsou dnes na seznamech nežádoucích osob, protože vyzývají k debatě a nabízejí různé pohledy na věc a různá řešení... Ovšem jeho názor, ostatně jako názor snad všech novinářů, je hotov. Není o čem debatovat - roušky jsou v pořádku, vakcína je bezpečná, kdo nedodržuje nařízení vlády je blbec a každý, kdo tvrdí něco jiného, je dezinformátor a lhář tečka.
Kritické myšlení je podle wikipedie schopnost:  

  • nepodléhat prvnímu dojmu, obecnému mínění nebo naléhavosti nějakého sdělení,
  • naivně nepřebírat tradované názory,
  • dokázat zaujmout odstup a připustit odlišný pohled,
  • vytvořit si vlastní názor na základě vědomostí a zkušeností jak vlastních, tak i jiných kvalifikovaných osob.

Líp bych to vyjádřit nedokázala, ovšem dnes dokážeme cokoliv vzít, postavit na hlavu a udělat z toho svůj pravý opak. 
Covidu zmar!
P. S. Menstruační obtíže a riziko potratu u neočkovaných žen, které přicházejí do kontaktu s očkovanými osobami, připouští klinická studie Pfizeru z listopadu 2020.
Zdroj:
https://dailyexpose.co.uk/2021/05/04/pfizer-confirms-covid-vaccine-shedding-leading-to-menstrual-cycle-disruption-is-possible/?fbclid=IwAR17iY938oUzCozf3S0T44aWNSbf3Y2w54dSTkCPa6rRLEOWMCVIGf3Hnsg

Autor: Veronika Vojáčková | čtvrtek 6.5.2021 11:28 | karma článku: 10,41 | přečteno: 344x
  • Další články autora

Veronika Vojáčková

Deník Antivakserky 3 - Jak vyrobit vlnu

Máme tu další šílenou vlnu. Dosluhující ministr zdravotnictví Vojtěch povídal, že máme co dělat s pandemií neočkovaných. Vrchnost kroutí hlavami a narůstající počty nemocných připisuje nezodpovědnosti a neposlušnosti

19.11.2021 v 10:28 | Karma: 25,85 | Přečteno: 740x | Diskuse| Společnost

Veronika Vojáčková

Deník z Če-chanu Den 71 - Tančíme s Márou (přídavek)

Sedíme na trávě, ve stínu pod stromy. Kousek od nás leží mrtvý holub. Kuba do něj zkouší píchat klackem, ale Bětka ho po chvíli okřikuje, ať má taky trochu úcty k mrtvému tvorovi. "To je jako kdybys dloubal do dědy."

11.5.2021 v 11:29 | Karma: 16,28 | Přečteno: 349x | Diskuse| Společnost

Veronika Vojáčková

Deník z Če-chanu Den 70 - Strach je král!

Konečně se udělalo teplo, vyrazili jsme na krásný nedělní výlet do přírody. Kamkoliv se teď, když je všechno ostatní zavřené a zakázané, vrtnete, potkáte davy lidí. Ale myslím, že nikomu nevadí. Najednou jsme rádi spolu.

10.5.2021 v 11:28 | Karma: 18,75 | Přečteno: 378x | Diskuse| Společnost

Veronika Vojáčková

Deník z Če-chanu Den 69 - Kosočtverec

Sedm žen, tenké i tlusté, mladé i těsně před důchodem, mámy i nemámy, každá odjinud, každá jiná a přesto nás tolik spojuje. Nikdy jsem si nemyslela, že si budu rozumět s holkama. A navíc tolika najednou.

9.5.2021 v 11:28 | Karma: 14,68 | Přečteno: 415x | Diskuse| Společnost

Veronika Vojáčková

Deník z Če-chanu Den 68 - Nemít zdraví? Vadí!

Mám dvě pošty, na který se fakt bojim chodit. Třeboňskou a Budějovickou. Jsou tam totiž děsně protivný báby. Posledně mi jedna odmítla poslat balíček s knihama, protože do něj dokázala strčit prst. To jako vážně?

8.5.2021 v 13:40 | Karma: 14,76 | Přečteno: 464x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Kongresmanka z Ukrajiny byla proti pomoci. Zrada, říká její rodné město

27. dubna 2024  15:18

Neochota americké kongresmanky ukrajinského původu Victorie Spartzové hlasovat pro balíček pomoci...

Finský vládní poslanec se opil a vystřelil. Ponese následky, vzkázala šéfka strany

27. dubna 2024  14:23

Finský poslanec z krajně pravicové Strany Finů, která je součástí nynější vlády, se v pátek zapletl...

Pro mírové rozhovory s Ukrajinou nejsou důvody, řekl Kreml. Jednat odmítá i Kyjev

27. dubna 2024  11:45,  aktualizováno  12:14

V současné době neexistují důvody pro mírové rozhovory mezi Ruskem a Ukrajinou, protože Kyjev...

KOMENTÁŘ: Jako figurky na šachovnici StB. Akce Skaut byla obří past na odboj

27. dubna 2024

Premium Odboj, nebo provokace? Před pětasedmdesáti lety, v dubnu roku 1949, vrcholila u nás akce Skaut,...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Rozhodla jsem se 1. března začít psát deník z lockdownu. Po vzoru čínské spisovatelky Fang Fang, která podávala report z desetimilionového Wu-chanu, který byl začátkem velkého průšvihu víc jak před rokem.

My, Češi, byli na jaře „best in covid“, od podzimu jsme tím velkým průšvihem pro změnu my. Konečně nejsme malí a bezvýznamní! Nemůžu podat objektivní, sociologickou sondu, protože jsme s rodinou prakticky už rok zavření doma. V chaloupce na jihu Čech, kam jsme se před 15 lety přestěhovali z Prahy.

Můžu jen napsat, jak tuto bezesporu významnou dějinnou etapu prožívám já.

Úžasnými ilustracemi můj deník provází naše 13 letá dcera Zůza.

Seznam rubrik